Monenlaiset öljyt tukevat terveellistä ruokavaliota muun muassa niiden sisältämien rasvahappojen vuoksi. Öljyjä on hyvinkin monenlaisia ja makuisia ja toisaalta ne sopivat näin myös erilaisiin käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi auringonkukkaöljy ei varsinaisesti sovellu paistamiseen, mutta vitamiinipitoisena öljynä sitä voi hyvin käyttää esimerkiksi salaateissa tai muissa kylmissä tai vain kohtuudella lämmitettävissä ruoissa. Tällaiset huoneenlämmössä nestemäiset niin sanotut pehmeät rasvat ovat huomattavasti hyödyllisempiä terveydelle ja esimerkiksi kehon aineenvaihdunnalle kuin kovemmat rasvat. Kokeile siis lisätä ruokavalioosi pehmeitä rasvoja eri ruokien sekaan ja itsellesi sopivilla tavoilla, ja katso miten olotilasi ja hyvinvointisi muuttuu!
Pähkinät ovat myös hyvä pehmeiden rasvojen lähde samalla, kun niistä saa muitakin hyviä ravintoaineita. Nämä ja monet muut terveelliseen ruokavalioon kuuluvat tuotteet löydät meiltä kattavaksi valikoimaksi koottuna.
Öljyt toimivat rasvapitoisina hyvinä nälänsammuttajina. Esimerkiksi oliiviöljy on oivallinen lisä salaattilounaaseen, joka muuten saattaisi tuntua liian kevyeltä aterialta. Jotkut oliiviöljyt soveltuvat myös paistamiseen, ja ruokaöljy onkin hyvä valita siten, että se toimii toivottuun käyttötarkoitukseen hyvin.
Pehmeitä rasvoja ruokavalioon lisäämällä ruokit samalla ihosikin hyvinvointia. Ravinnon lisäksi voit itse asiassa hyödyntää öljyjä myös suoraan iholle laitettavina hoitoöljyinä. Esimerkiksi manteliöljy tai camelinaöljy ovat hyviä vaihtoehtoja suoraan kuivan ja ärtyneen ihon rauhoittamiseen ja kosteutukseen sen lisäksi, että ne maistuvat hyviltä. Kokeile camelinaöljyä esimerkiksi salaateissa ja manteliöljyä leivonnaisissa.
Nimensä mukaisesti auringonkukan siemenistä uutettu tai puristettu auringonkukkaöljy sisältää E-vitamiinia ja sopii kylmiin ruokiin käytettäväksi kuten esimerkiksi salaatteihin. Rasvahappojen koostumukseltaan monipuolinen hamppuöljy sen sijaan toimii vaikkapa levitteissä valkosipulilla maustettuna. Herkullista pellavansiemenöljyä tai hasselpähkinäöljyä voit käyttää puuron tai salaatin seassa tai sellaisenaan nautittuna. Voit myös korvata hasselpähkinäöljyllä osan leivonnan rasvasta. Paistamiseen sopii rypsiöljy tai maapähkinäöljy. Erilaiset öljyt on koonnut valikoimiinsa Safkatutka josta löydät käyttötarkoituksiisi varmasti sopivat tuotteet.
Öljyt sopivat monesti myös ruokien viimeistelyyn, vaikka pehmeitä rasvoja ei voisikaan aina suoraan paistamisessa tai ruoanvalmistuksessa käyttää. Esimerkiksi seesaminsiemenöljyllä saat aasialaisen makuvivahteen salaattien lisäksi vaikkapa nuudelien tai kasvisten päälle laitettuna viimeistelyvaiheessa. Myös avokadoöljyssä ja argaaniöljyssä on ihanat omanlaisensa maut, joilla maustat salaattia tai muuta kylmää ruokaa. Argaaniöljy on myös pidetty ihonhoitotuote. Valikoimaa on siis runsaasti, joten kokeilemalla löydät varmasti myös makumieltymyksiisi sopivia vaihtoehtoja.