Safkatutka » Herkuttelijan ruokablogi » Paras hunaja sisäisesti ja ulkoisesti

Paras hunaja sisäisesti ja ulkoisesti

Paras hunaja

Tämä kasvikunnan tuote on aivan yhtä hyvää sisäisesti että ulkoisesti. Se taipuu moneen ruoanvalmistuksessa, mutta sitä voi käyttää myös esimerkiksi hiuksiin. Hunajavaalennus hiuksille on uskomattoman tehokas. Tähän seokseen tarvitaan hunajan lisäksi keitettyä vettä, kasviöljyä eli joko oliivi tai kookosöljyä sekä halutessasi myös kanelia ja kardemummaa. Seos pitää keittää ja sen jälkeen sen voi laittaa hiuksiin, kun se on vähän jäähtynyt. Vaikutusajaltaan reilun parin tunnin jälkeen pitäisi vaikutuksen olla näkyvissä. Oliiviöljyhän hoitaa hyvin myös päänahkaa.

Hunaja ruoanvalmistuksessa

Se, että hunajavaalennus toimii erinomaisesti hiuksissa, on hunajasta myös sisäiseen käyttöön. Paras hunaja korostaa luontaisia aromeja, joita kasviksissa on, se myös maustaa liharuokia. Leivontaan sitä voi käyttää korvaamaan sokeria, joko osittain tai kokonaan. Siinä onkin otettava huomioon se, että hunaja koetaan makeampana. Sitä käytetään sellaisessa suhteessa, että mitallisia hunajaa on vain kaksi, jos ohjeessa on sokeria kolme. Juoksevassa muodossa oleva hunaja korvaa myös hiukan nestettä, joten sen määrää voi myös vähentää. Myös paistolämpöä on muistettava laskea 10-20 astetta ja pidentää hieman kypsymisaika. Desilitra hunajaa painaa suunnilleen 140 grammaa.