Viimeisimmät artikkelit

Terveellinen ruokavalio ja sen vaikutus hammasterveyteen
 • 04 Jul, 2023

Hyvinvointiin liittyvät valinnat, kuten terveellinen ruokavalio, ovat avainasemassa pitkäaikaisen hyvinvoinnin kannalta. Usein kuitenkin unohdetaan, että ruokavalio vaikuttaa myös suun terveyteen, erityisesti hammasterveyteen. Tässä artikkelissa tutustumme ruokavalion rooliin hammasterveyden ylläpitämisessä. Terveellisen ruokavalion merkitys hampaisiinRavintoaineet, joita nautimme päivittäisessä ruokavaliossamme, vaikuttavat suoraan hampaiden kuntoon. Erityisesti kalsium, fosfori, D-vitamiini ja C-vitamiini ovat tärkeitä hampaiden terveyden kannalta. Näiden ravintoaineiden riittävä saanti auttaa vahvistamaan hammaskiillettä ja tukemaan hampaiden luontaista uudistumista. Ruokailutottumukset ja hampaiden kuntoRuokailutottumukset voivat vaikuttaa merkittävästi hampaiden kuntoon.

Terveellistä arkiruokaa nopeasti ja halvalla
 • 24 Nov, 2022

Kiireisen arjen keskellä on usein liiankin helppo käydä pikaruokalassa tai tilata kotiin annoksia. Siihen saa upotettua jonkin verran rahaa, mutta itselle siitä ei jää juuri muuta kuin tilaamisen vaiva. Aina ei tule edes mietittyä, kuinka paljon rahaa saa kulutettua kuukaudessa ja olisiko jokin toinen vaihtoehto huomattavasti parempi. Totuushan on, että terveellistä arkiruokaa saa tehtyä nopeasti ja halvalla eikä edes tarvitse olla kovin osaava kokki, kun ruoka on maistuvaa. Jokin parinkymmenen minuutin keskittyminen ei liene paljon vaadittu.

Paras makkaraherkku uunissa
 • 28 Sep, 2022

Makkara kuuluu monen ruokavalioon erityisesti kesäisin, jolloin makkaran grillaaminen nuotiolla sekä grilliruokien valmistus mökillä on mahdollista. Lempimakkaroita ei kannata unohtaa myöskään muulloin, sillä se sopii mainiosti yhtä lailla arjen sekä juhlien ruuaksi. Monet maukkaat makkararuuat valmistuvat käden käänteessä ja myös uunissa valmistettu makkaraherkku kannattaa ottaa mukaan arkisten ruokien joukkoon. Herkullisia vinkkejä makkararuokien valmistukseen löytyy paljon ja ne ovat helppoja. Maukas makkaraherkku uunissa tai pannullaMakkararuokien valmistamiseen uunissa löytyy moniakin reseptejä, mutta niitä voi muokata vapaasti lempimakujen mukaan.

Paras tacokastike?
 • 15 Aug, 2022

Tacot ja nachot ovat ehdottomasti texmexin ykkösherkkuja. Texmex on värikästä ja mausteista ruokaa, joka on saanut vaikutteita meksikolaisesta ruuasta. Yksi tacojen ehdoton tavaramerkki on tacokastike, joka kruunaa koko kokonaisuuden. Tacokastikkeella tarkoitetaan tomaattipohjaista kastiketta, joita on saatavilla eri vahvuuksilla ja eri tavoin maustettuna. Ja se tekeekin kastikkeesta erityisen hyvän, sillä monipuolisista valikoimista löytyy kokeilemalla jokaiseen makuun se oma suosikki. Tacokastike sopii myös muuhun ruuanlaittoonNimestään huolimatta tacokastike ei ole tarkoitettu vain tacoille, vaan se sopii yhteen minkä vain ruuan kanssa ja toimii hyvänä lisukkeena tai dippinä.

Parhaat Haribo pussit
 • 20 Jul, 2022

Klassisen herkulliset Haribo pussit ovat riemastuttaneet makean ystäviä jo vuodesta 1920 asti. Valikoima on laaja ja tarjolla onkin makeisia niin hedelmäkarkkien kuin salmiakin ystäville mutta myös suussa sulavan pehmeitä vaahtokarkkeja löytyy. Pakkauksia löytyy niin pieniin himoihin kuin isompiinkin. Mitä isompi, sitä parempi, eikö niin? Vaihtoehtojen joukosta on vaikeaa nimetä parasta pussia sillä jokainen löytää omalle suulleen parhaimman maistelemalla. Haribo pussit suomalaisten makuunSuomessa Haribon makeisia on myyty vuodesta 1970 lähtien. Yksi mielenkiintoinen fakta onkin se, että Haribo on tuonut markkinoille nimenomaan suomalaiseen makuun sopivia herkkuja eli erilaisia lakritsi- ja salmiakkisekoituksia.

Monipuolinen taco juustokastike
 • 14 Feb, 2022

Taco juustokastike on hyvin monipuolinen elintarvike, joka sopii eri ruokien pariksi viikonloppujen rentoihin iltoihin, arkikiireeseen sekä esimerkiksi rennompiin juhlatilaisuuksiin. Kastikkeen voi yhdistää hyvin monenlaisiin ruokiin sekä täytteisiin omaa luovuutta käyttämällä. Saat jopa kastikkeen lisäksi koko ateriaa varten tarvitsemasi elintarvikkeet erityisen edullisesti verkkokauppamme kautta. Lue seuraavaksi erilaisia vinkkejä monipuolisen ja herkullisen taco juustokastikkeen käyttämiseen erilaisissa aterioissa. Taco juustokastike sopii lisukkeiksi moniin ruokiinTämä kastike sopii herkulliseksi lisukkeiksi erilaisiin ruokiin, kuten tortilloista ja täytteistä valmistettaviin tacoihin.

Vaihtoehtoiset grillaus lisukkeet
 • By Asta
 • 09 Jan, 2022

Grillaus on kesällä mukavaa ja näiden herkkujen keskellä tulee vietettyä silloin paljon aikaa. Näistä herkuista puuttuu se jokin, jos lisukkeiden teko on jäänyt vähemmälle ja huomio kiinnittyy vain grillattavaan. Kunnollinen grillimestari taikoo myös grillaus lisukkeet ja ne voivat olla muita herkkuja, salsoja tai kastikkeita. Mahdollisuuksia on monia ja oikeastaan niitä voi sattumalta keksiä myös itse, joten aina on hyvä kokeilla omia, itselleen parhaita makuyhdistelmiä rohkeasti. Herkulliset grillaus lisukkeetAnanassalsa on todellinen herkku lihan seurana.

Näin syntyy vegaaninen brunssi
 • 17 Nov, 2021

Vegaaninen brunssi on vastaavanlainen kuin normaali brunssi. Erona on, että vegaanisessa brunssissa ei eläinkunnan tuotteita käytetä. Tofulla ja soijavalmisteilla sekä pavuilla saa hyvän proteiinin lähteen lämpimälle ruoalle, jota voi halutessaan täydentää eri kasviksilla. Lämpimäksi ruoaksi voi myös harkita kauden mukaan erilaisia puuroja höystettynä siemenillä. Lisukkeeksi voi valmistaa croissanteja tai siemennäkkäriä. Vegaanisella suklaalla voi loihtia jälkiruoaksi esimerkiksi mutakakkua. Yksinkertainen vegaaninen brunssi on aloittelijankin helppo loihtiaVegaaniset riisipiirakat voideltuna kasvimargariinilla, spagetti soijarouhekastikkeella, täytetyt croissantit ja smoothiet ovat hyviä vaihtoehtoja brunssille, vain mielikuvitus on rajana.

Tulista ruokaa nopeasti ja helposti
 • 06 Oct, 2021

Suomalaisten makutottumukset ovat perinteisesti suosineet mietoja makuja. Muiden maiden keittiöt ovat kuitenkin vallanneet jalansijaa myös meillä, ja nykyään voi valita melkein rajattomasti sekä ravintoloissa että kotikokkailussa. Tulista ruokaa tehdään nyt paljon enemmän, ja moni on jo tottunut suuta lämmittäviin makuyhdistelmiin. Vaikka karjalanpiirakat tulevat aina olemaan sydäntämme lähellä, tuliset ruoat ovat tulleet pöytiimme jäädäkseen, ja hyvä niin. Tulista ruokaa kotonaRuoanlaitto kotona rajautuu ainoastaan kotikokin uskalluksen ja mielikuvituksen mukaan. Toiset nauttivat suuta polttavan ja silmiin vedet nostavan padan keittelystä, toiset taas pitävät mausteisesta, erilaisella tavalla tulisesta ruoasta.

Terveellinen arkiruoka auttaa jaksamaan
 • 21 Sep, 2021

Moni varmasti tietää, miten hankalaa on syödä terveellisesti kiireisen arjen keskellä. Monesti kiireen keskellä tulee sorruttua epäterveellisiin syömistapoihin, jolloin tuntuu, että energia loppuu kesken päivän. Kiireessä on helppo tehdä huonoja valintoja, mutta hyvällä suunnittelulla on mahdollista toteuttaa terveelliset ruoat koko viikolle. Kun ruoat on suunnitellut ajoissa, ei huonoihin tapoihin sortuminen ole niin todennäköistä. Näillä vinkeillä jokaisen on helppo toteuttaa terveellinen arkiruoka joka päivä. Terveellinen arkiruoka viikon joka päivälleMonesti tuntuu, että terveelliset ruoat vaativat huomattavasti enemmän aikaa kuin epäterveelliset vaihtoehdot.

Sokeriton ketsuppi on terveellisempi valinta
 • 14 Sep, 2021

Terveellisyys ja sokerittomuus ovat kasvavia trendejä, sillä yhä useampi hakee ruokavalioonsa terveellisempiä vaihtoehtoja. Monelle tulee varmasti yllätyksenä se, kuinka paljon sokeria tavallinen ketsuppi voi todellisuudessa sisältää. Vaikka ketsuppi ei itsessään maistuisikaan kovin makealta, voi se sisältää jopa 20 grammaa sokeria 100 grammaa kohden. Sokeriton ketsuppi on aina parempi vaihtoehto sokerisen sijaan, sillä sokerin vaikutukset terveyteen ovat hyvin pitkälti negatiivisia. Sokeriton ketsuppi makeutettuna vai eiMonesti sokerittomat ketsupit sisältävät makeutusaineita, jotta ne pysyisivät maukkaina.

Juomia
 • 15 Apr, 2021

Juomia löytyy jokaiseen makuun ja myönnetään, että aina ei voi miettiä kuinka terveellinen juoma on. Joskus on saatava se makein annos tai toisinaan ehkä viiniä, jonka terveellisyydestä ollaan montaa mieltä. Mutta jos jokin tässä dilemmassa on tärkeää, niin ihmisen elimistö tarvitsee nestettä vuorokauden aikana paljon. Vesi on tietysti hyvää janojuomaa, mutta jos pitää hiukan vaalia energiatasapainoa, se ei ihan riitä. Aikuisen pitää saada nestettä päivän aikana 2-3 litraa. Siitä puolet juotuna ja toinen puoli ruoasta.

Paras hunaja sisäisesti ja ulkoisesti
 • 15 Apr, 2021

Tämä kasvikunnan tuote on aivan yhtä hyvää sisäisesti että ulkoisesti. Se taipuu moneen ruoanvalmistuksessa, mutta sitä voi käyttää myös esimerkiksi hiuksiin. Hunajavaalennus hiuksille on uskomattoman tehokas. Tähän seokseen tarvitaan hunajan lisäksi keitettyä vettä, kasviöljyä eli joko oliivi tai kookosöljyä sekä halutessasi myös kanelia ja kardemummaa. Seos pitää keittää ja sen jälkeen sen voi laittaa hiuksiin, kun se on vähän jäähtynyt. Vaikutusajaltaan reilun parin tunnin jälkeen pitäisi vaikutuksen olla näkyvissä. Oliiviöljyhän hoitaa hyvin myös päänahkaa.

Ruokaöljyt
 • 15 Apr, 2021

Olemme huomanneet, että ruokaöljyt ovat lisänneet suosiotaan ja siksi päätimme myös kertoa niistä vähän tarkemmin. Ruoanlaitossa öljy on monipuolinen ja sopii moneen käyttöön, mutta me olemme kokeilleet sitä jopa kakkuihin sulatetun margariinin tilalla. Kakun maku on ollut hiukan raikkaampi tai miten se pitäisi ilmoittaa. Paras oliiviöljy ruoanlaittoon on tietysti ekstraneitsyt ja se taitaa ollakin näiden aatelia. Se on hyvää, koska siihen ei lisätä mitään ainesosia. Se tehdään oliiveista puristamalla ne mekaanisesti.