Näin syntyy vegaaninen brunssi

  • 17 Nov, 2021

Vegaaninen brunssi

Vegaaninen brunssi on vastaavanlainen kuin normaali brunssi. Erona on, että vegaanisessa brunssissa ei eläinkunnan tuotteita käytetä. Tofulla ja soijavalmisteilla sekä pavuilla saa hyvän proteiinin lähteen lämpimälle ruoalle, jota voi halutessaan täydentää eri kasviksilla. Lämpimäksi ruoaksi voi myös harkita kauden mukaan erilaisia puuroja höystettynä siemenillä. Lisukkeeksi voi valmistaa croissanteja tai siemennäkkäriä. Vegaanisella suklaalla voi loihtia jälkiruoaksi esimerkiksi mutakakkua.

Yksinkertainen vegaaninen brunssi on aloittelijankin helppo loihtia

Vegaaniset riisipiirakat voideltuna kasvimargariinilla, spagetti soijarouhekastikkeella, täytetyt croissantit ja smoothiet ovat hyviä vaihtoehtoja brunssille, vain mielikuvitus on rajana. Internetissä on usein monipuolisia reseptejä tarjolla, sekä paljon informaatiota vegaanisista tuotteista. Vegaanisen ruoan valmistus ei myöskään vaadi kovin isoja ponnisteluja keittiössä, joten sitä on helppo aloittelijankin valmistaa ja loihtia maukas brunssi vieraille.

Monesti pitkäjyväinen riisi on hyvä lisuke erilaisille kastikeruoille, mutta sitä voi myös käyttää esimerkiksi kasvisrisotossa, tai siitä voi loihtia herkullisen kasviswokin. Riisin sekaan on helppo lisätä esimerkiksi kvinoaa tai kauraa ja nauttia riisin terveyshyödyistä. Riisi on loistava verenpaineen alentaja, sillä se sisältää useita eri vitamiineja ja hyviä hiilihydraatteja, jotka pitävät nälän poissa pitkään.

Vegaaniset herkut

Vegaanisia herkkuja on tullut myyntiin viime aikoina enemmän. Pähkinät kuorrutettuna vegaanisella suklaalla, linssisipsit ja monet erilaiset vegaaniset kaakao- ja kahvijuomat, ovat vallanneet tilaa myyntihyllyistä. Moni tuotevalmistaja onkin tarttunut tähän kasvavaan markkinaan lujasti kiinni ja jatkuvasti näemme uusia vaihtoehtoja, millä voi vegaanitkin herkutella. Kuivatut hedelmät ovat loistava vaihtoehto, mikäli haluat makeaa, mutta et pidä esimerkiksi makeisista.