Vaihtoehtoiset grillaus lisukkeet

  • By Asta
  • 09 Jan, 2022

Grillausta pohtiessa on hyvä miettiä myös hyvät lisukkeet.

Grillaus on kesällä mukavaa ja näiden herkkujen keskellä tulee vietettyä silloin paljon aikaa. Näistä herkuista puuttuu se jokin, jos lisukkeiden teko on jäänyt vähemmälle ja huomio kiinnittyy vain grillattavaan. Kunnollinen grillimestari taikoo myös grillaus lisukkeet ja ne voivat olla muita herkkuja, salsoja tai kastikkeita. Mahdollisuuksia on monia ja oikeastaan niitä voi sattumalta keksiä myös itse, joten aina on hyvä kokeilla omia, itselleen parhaita makuyhdistelmiä rohkeasti.

Herkulliset grillaus lisukkeet

Ananassalsa on todellinen herkku lihan seurana. Se tuo ruokaan mukavaa makeutta, mutta toisaalta myös raikkautta. Se on jopa nopea tehdä. Tätä voi soveltaa myös persikan kanssa. Mangosta saa yllättävän tulisen majoneesiin grillipihville. Sen saa nopeasti tehtyä yhdistämällä valmista majoneesia sekä maustekastiketta. Tuttu tsatsiki on herkullinen kesäruokien kanssa, mutta sen joukkoon voi raastaa omenaa, lisätä sitruunan mehua tai jopa tuoretta minttua. Grillattu maissi toimii aina herkullisena lisukkeena.

Grilliöljy tuo ruualle kauniin pinnan, mutta se toimii myös herkullisena makuna sekä voi toimia jonkin lisukkeen pohjana. Herkullinen on myöskin savupaprikakastike, jota voi käyttää marinadina sekä levitteenäkin. Savuaromin saa tehtyä savupaprikajauheella, chilillä ja inkiväärillä. Kauden kasvikset ovat parhaimpia ja niitä voi nauttia tekemällä kastikkeen limetistä ja jugurtista. Grillattu fenkoli on mainio lisäke ja sitä ei usein tule edes ajatelleeksi.

Parhaimmat lisäkkeet grilliherkuille

Halloumi on aina toimiva ratkaisu ja maistuu hyvälle yhdistämällä sen kanssa vartaaksi vesimelonia. Saman tyyppinen yhdistelmä syntyy fetasta ja munakoisosta. Aina ei tule edes mieleen, että uusia perunoita voi grillata, mutta niistä saa erittäin maistuvan herkun. Kasvisvartaat ovat aina hyvä ratkaisu ja niissä voi yhdistellä melkein mitä tahansa sipulista ja tomaatista lähtien. Jälkiruoaksi voi grillata banaania ja toinen hyvä vaihtoehto on grillattu ananas ja sen seurana mascarponesta tehty mousse.