Terveellistä arkiruokaa nopeasti ja halvalla

  • 24 Nov, 2022

Terveellistä arkiruokaa kaupasta

Kiireisen arjen keskellä on usein liiankin helppo käydä pikaruokalassa tai tilata kotiin annoksia. Siihen saa upotettua jonkin verran rahaa, mutta itselle siitä ei jää juuri muuta kuin tilaamisen vaiva. Aina ei tule edes mietittyä, kuinka paljon rahaa saa kulutettua kuukaudessa ja olisiko jokin toinen vaihtoehto huomattavasti parempi. Totuushan on, että terveellistä arkiruokaa saa tehtyä nopeasti ja halvalla eikä edes tarvitse olla kovin osaava kokki, kun ruoka on maistuvaa. Jokin parinkymmenen minuutin keskittyminen ei liene paljon vaadittu.

Mistä lähteä liikkeelle

Jokaisella on tiettyjä makunautintoja ja terveellinen arkiruoka ei välttämättä vaadi edes pitkää valmistusaikaa. Liikkeelle voi lähteä siitä, että etsii helppoja ohjeita ja varsinkin sellaisia, jossa jokainen vaihe on kirjoitettu selvästi. Ohjetta seuraamalla pääsee hyvään alkuun ja nopeasti oppii valmistamaan vähän vaikeampiakin ruokia. Aina on vain muistettava se, että siihen keskittyy silloin kokonaan eikä vietä aikaa netissä ystävien kanssa seurustellessa.

Toinen vaihtoehto on valmistaa ateria uunissa, jolloin siihen kuluu aikaa hiukan enemmän. Paistamisen aikana voi viettää aikaa netissä joko juttelemassa ystävien kanssa tai etsimässä pientä jännitystä elämään. Jännitystä tarjoaa esimerkiksi moni casino, joita on netissä nykyään hyvinkin paljon. Sieltä saattaa hyvällä onnella saada vähän lisää rahoitusta vaikkapa gurmeeruokien hankintaan.

Klassikot ovat terveellistä arkiruokaa

Jos ihan gurmeeseen ei vielä lähdetä, niin monet arjen perinteiset klassikkoruuat ovat helppoja valmistaa, mutta niistä saa usein myös edullisia annoksia nopeasti. Suosittuja ja monille maistuvia herkkuja ovat pastasta ja broilerista tehty vuoka, lihapullat sekä kevyempänä vaihtoehtona kasvissosekeitot. Broileri on nopea kypsymään ja se on järkevä vaihtoehto pastan seuraksi. Lihapullat voi paistaa uunipellillä tai pannulla, riippuen siitä, miten sinulla on aikaa.

Kasvisruoat ovat herkullisia ja ne usein myös kypsyvät suhteellisen nopeasti. Kasviksia käyttämällä ruokaan tulee mukaan myös terveellisyyttä eikä ne ainakaan makua pilaa vaan päinvastoin. Myös kasvisruuan maustaminen on varsin yksinkertaista, jolloin esimerkiksi yrteillä saa ruokaan lisää hyvää makua oman mielen mukaan. Ateria voi olla maukas, vaikka se olisi nopeasti tehty ja siihen käyttäisi suhteellisen halpoja aineksia.

Terveellistä arkiruokaa sesongin mukaan

Monet tuotteet, varsinkin kasvikset, ovat herkullisimmillaan juuri silloin, kun ne ovat juuri kypsyneet. Sesongin aikana niiden hinta on myös jonkin verran edullisempi kuin muulloin. Monet kasvikset kuuluvat tähän kategoriaan, mutta myös kalaa voi vaihdella. Lohi on omalla tavallaan kalojen kunkku, mutta silti hyviä vaihtoehtoja voi etsiä muikuista, ahvenista tai muista kausittain esiintyvistä vaihtoehdoista.

Lihoista nautaa ja sikaa on tarjolla jatkuvasti, mutta jos haluat herkutella lammasta, se on mahdollista yleensä pääsiäisen aikaan. Kana ja broileri kuuluvat lähes aina kauppojen valikoimiin, mutta esimerkiksi kalkkunaa on parhaiten tarjolla joulun aikoihin. Hyvällä harkinnalla ja seuraamalla kauppojen hyviä tarjouksia, on mahdollisuus tehdä terveellistä arkiruokaa edullisesti.

Ostoslista helpottaa aterioiden suunnittelussa

Kaupassa voi tulla äkkiä ruokapaniikki, jos lähtee ostoksille täysin ajattelematta, millaiseksi parin seuraavan päivän tai jopa viikon ruokalista voisi muodostua. Hyvällä ennakkosuunnittelulla pystyy käyttämään ruuan valmistamiseen niinä päivinä enemmän aikaa, kun ei ole aktiviteetteja. Kiireisinä iltoina on ehdottomasti parempi toteuttaa illallinen pienemmällä vaivalla ja mahdollisimman helposti.

Monissa palveluissa on tarjolla mahdollisuus tehdä ruokalista sen mukaan, millaisia aterioita on ajatuksena tehdä. Reseptejä selatessa näkee ainesosat sekä valmistusajan, jonka jälkeen niistä voi muokata itselleen kauppalistaa. Lista kulkee mukana mobiilissa ja sitä on helppo lukea kaupassa sekä poimia ostokset kärryynsä. Kun ostokset suunnittelee tarkasti, tulee vähemmän hävikkiä ja rahaa säästyy muuhunkin mielenkiintoiseen kuin pelkästään ruokaan. Netistä voi myös hankkia isompia eriä sellaisia tuotteita, jotka säilyvät pidempään.