Sokeriton ketsuppi on terveellisempi valinta

  • 14 Sep, 2021

Ketsuppeja kaupan hyllyllä

Terveellisyys ja sokerittomuus ovat kasvavia trendejä, sillä yhä useampi hakee ruokavalioonsa terveellisempiä vaihtoehtoja. Monelle tulee varmasti yllätyksenä se, kuinka paljon sokeria tavallinen ketsuppi voi todellisuudessa sisältää. Vaikka ketsuppi ei itsessään maistuisikaan kovin makealta, voi se sisältää jopa 20 grammaa sokeria 100 grammaa kohden. Sokeriton ketsuppi on aina parempi vaihtoehto sokerisen sijaan, sillä sokerin vaikutukset terveyteen ovat hyvin pitkälti negatiivisia.

Sokeriton ketsuppi makeutettuna vai ei

Monesti sokerittomat ketsupit sisältävät makeutusaineita, jotta ne pysyisivät maukkaina. Makeutusaineet eivät kuitenkaan ole hyvä vaihtoehto korvaamaan sokeria, sillä ne eivät ole kovin terveellisiä. Kaikkein paras valinta on sellainen sokeri, joka ei sisällä lisättyä sokeria, eikä sitä myöskään ole makeutettu erilaisilla makeutusaineilla. Ketsuppi saakin tällöin makeutensa sen herkullisista ja mehukkaista tomaateista, jotka ovat luontaisesti makeita.

Tuotteiden luonnollinen makeus ja tomaattien luonnollisesti sisältämä sokeri ei ole huonoksi terveydelle. Monesti tomaatit kuitenkin sisältävät erilaisia terveydelle haitaksi olevia torjunta-aineita, jotka siihen on lisätty sen kasvatusvaiheessa. Siksi kaikkein terveellisin valinta on luomu ketsuppi johon ei ole lisätty mitään epäluonnollista. Ne ovat saaneet kasvaa vapaasti auringon kypsyttäminä ja ne sisältävät rutkasti tomaattien luonnollista makua.

Sokerin haittapuolet

Saatat ajatella, että ketsupin sisältämä sokeri ei ole pahaksi. Muista kuitenkin, että monet nauttimamme ravintoaineet sisältävät runsaasti piilosokereita ja siksi sokerin liiallinen saanti päivittäin on hyvin mahdollista. Tämä voi tapahtua täysin huomaamatta. Liiallinen sokeri saa ihmiset väsyneiksi ja ärtyneiksi, tekee nälkäiseksi, lihottaa ja aiheuttaa pidemmällä aikavälillä erilaisia yleissairauksia. Siksi liiallisen sokerin välttäminen on paras valinta, mitä voit ruokavaliollesi tehdä.