Paras tacokastike?

  • 15 Aug, 2022

Millainen on paras tacokastike?

Tacot ja nachot ovat ehdottomasti texmexin ykkösherkkuja. Texmex on värikästä ja mausteista ruokaa, joka on saanut vaikutteita meksikolaisesta ruuasta. Yksi tacojen ehdoton tavaramerkki on tacokastike, joka kruunaa koko kokonaisuuden. Tacokastikkeella tarkoitetaan tomaattipohjaista kastiketta, joita on saatavilla eri vahvuuksilla ja eri tavoin maustettuna. Ja se tekeekin kastikkeesta erityisen hyvän, sillä monipuolisista valikoimista löytyy kokeilemalla jokaiseen makuun se oma suosikki.

Tacokastike sopii myös muuhun ruuanlaittoon

Nimestään huolimatta tacokastike ei ole tarkoitettu vain tacoille, vaan se sopii yhteen minkä vain ruuan kanssa ja toimii hyvänä lisukkeena tai dippinä. Päästä mielikuvitus valloilleen ja kokeile sitä myös nachojen, sipsien, ranskalaisten tai pizzan kanssa tai lurauta sitä kastikkeen tai keiton sekaan tuomaan lisämakua. Sitä voi käyttää myös maustamaan esimerkiksi lihaa tai kanaa. Kastike maistuu sekä kylmänä että lämpimänä.

Hyvä kastike tacoille voi myös olla monen eri kastikkeen kokonaisuus yhdistettynä yhteen, vain mielikuvitus on rajana. Tacokastikkeen lisäksi tacoille muita ominaisia kastikkeita ovat muun muassa guacamole, salsa ja cheddarkastike mutta mukaan voi tuoda esimerkiksi ranskankermaa makua pehmentämään. Kastikkeet yksinään tai yhdessä sopivat minkä vain täytteen kanssa, oli se sitten lihaa tai kasviksia.

Ehdoton klassikkokastike

Tacot, tortillat ja muut texmex-tyyliset ruuat ovat erinomaisia etenkin illanistujaisiin. Niiden etuna on se, että jokainen saa päättää haluamansa täytteet ja kastikkeet. Tacokastike on hyvä tapa lisätä texmex-tunnelmaa ruokailuun ja se antaa ruualle herkullista väriä ja makua. Kannattaa kuitenkin varoa ottamasta extratulista kastiketta, jos kaipaa tacon väliin mietoa kastiketta.