Paras makkaraherkku uunissa

  • 28 Sep, 2022

Paras makkaraherkku uunissa valmistuu nopeasti.

Makkara kuuluu monen ruokavalioon erityisesti kesäisin, jolloin makkaran grillaaminen nuotiolla sekä grilliruokien valmistus mökillä on mahdollista. Lempimakkaroita ei kannata unohtaa myöskään muulloin, sillä se sopii mainiosti yhtä lailla arjen sekä juhlien ruuaksi. Monet maukkaat makkararuuat valmistuvat käden käänteessä ja myös uunissa valmistettu makkaraherkku kannattaa ottaa mukaan arkisten ruokien joukkoon. Herkullisia vinkkejä makkararuokien valmistukseen löytyy paljon ja ne ovat helppoja.

Maukas makkaraherkku uunissa tai pannulla

Makkararuokien valmistamiseen uunissa löytyy moniakin reseptejä, mutta niitä voi muokata vapaasti lempimakujen mukaan. Hyvänmakuinen valinta on nikkarin vuoka, jonka yksinkertaisen reseptin noudattaminen sujuu lähes jokaiselta. Vuokaan pilkotaan raaka-aineet sekä lisätään juustoinen kermakastike, jonka jälkeen ruuan annetaan hautua uusissa. Jos haluaa makkaraan hiukan enemmän makua, siihen voi tehdä viillot ja lisätä niihin sinappia sekä kauden kasviksia.

Perinteinen pyttipannu valmistetaan usein pannulla, mutta vaihtelua saat käyttämällä sen uunissa. Mukaan voi lisätä yrttejä ja suolakurkkua. Liedellä valmistetuista ruuista yksi monen arjen helpoista suosikeista on nakkipata. Se usein maistuu hyvin myös perheen pienimmille. Liedellä valmistuu myös herkullinen makkarastroganoff, joka on kivaa vaihtelua, mutta varsin maistuva herkku.

Makkaroiden vaihtelua luovasti

Helpoiten makkararuokiin saa muuntelua vaihtelemalla erilaisia makkaroita. Nakkien, sinisen lenkin sekä perusgrillimakkaroiden lisäksi vaihtelua ruokiin saat espanjalaisella chorizolla tai saksalaisella braatvurstilla. Erilaisiin makkaratuotteisiin voit tutustua rohkeasti ja niistä voi muovata uudet lempiherkut. Uuniruuissa makkaran lisukkeeksi voi vapaasti käyttää eri mausteita, lisäkkeitä sekä kastikkeita.